De laatste wals van Jan en Dirk

aug 14, 2024 | Nieuwsbrief | 1 comment

Op de laatste dag van de Olympische Spelen, zwaaiden we twee absolute vakmensen uit. Zowel voor Jan Dewijngaert (VTM) als voor Dirk Gerlo (VRT) luidde Parijs 2024 een welverdiend pensioen in.

Jan Dewijngaert (64) bracht in Parijs verslag uit van zijn achtste olympiade. Daarmee nam hij afscheid na een carrière van 35 jaar als sportanker en journalistieke duizendpoot. Dewijngaert was één van de pioniers op de sportredactie van VTM. Op zondag 11 augustus bracht hij zijn allerlaatste verslag uit vanuit Parijs. Jan Dewijngaert was niet alleen een gewaardeerd presentator, ook in het veldwerk voelde hij zich als een vis in het water. Atletiek was zijn grote dada, maar ook in tal van andere sporten demonstreerde hij zijn vakmanschap en zijn passie voor de sport. Bij Jan ging het nooit om zijn ego, maar steeds om de atleten en hun prestaties. Jan Dewijngaert blijft overigens ook na zijn actieve carrière aan de slag bij de VBS, de Vlaamse Bond van Sportjournalisten en -Fotografen, waar hij sinds jaar en dag een vooraanstaande rol vervult als bestuurslid.

Bron: Philippe Crochet / Photonews

Ook bij de VRT luidden de Olympische Spelen van Parijs het einde van een welgevulde carrière in. Dirk Gerlo werd op 13 augustus 65 jaar en zette twee dagen eerder een punt achter zijn actieve loopbaan bij Sporza Radio. Gerlo bracht naast talloze grand slams verslag uit van negen olympiades en demonstreerde daarbij zijn vakkennis in onder meer het tennis en het hockey, Gerlo neemt afscheid na een carrière van bijna 40 jaar. Hij begon in 1986 als losse medewerker bij de radio, maar al twee jaar later kwam hij onder het journalistieke vaderschap van Jan Wauters vast in dienst aan de Reyerslaan. Hij ontwikkelde een eigen stijl als radioverslaggever, met een mengeling van vakkennis, enthousiasme en kritische zin. Toen hij op zijn laatste werkdag vanuit de studio van Sporza Radio door Steffy Merlevede bedankt werd voor zijn inspirerende rol in de radioverslaggeving, gaf hij Steffy en en haar collega’s het advies mee kritische journalistiek te blijven bedrijven.

Bron: VRT

De VBS dankt Jan en Dirk voor de passie en de deskundigheid waarmee zij hun vak bedreven. Dat zij nog lang mogen genieten van hun welverdiend pensioen.

1 Comment

  1. Marcel Seys

    Heren,
    bedankt voor al jullie fantastische reportages- prettig pensioen

    Reply

Submit a Comment

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *